Fried brinjal-Vinete calite (reteta sri lankeza)

de Mihaela11_jo in Mancaruri de legume, 13 Sep 2012 | 3839 vizualizari

 

Frunzele de curry sunt niste frunze aromatice ale copacului Murraya koeniggi folosite in multe mancaruri in India si Sri Lanka. Se prajesc impreuna cu ceapa la inceputul prepararii mancarii si ii dau o aroma speciala si putin dulceaga. Se pot folosi atat frunzele verzi,cat si cele uscate; dar aroma este mai puternica de la frunzele verzi.

 

INGREDIENTE

  • 4 vinete mici
  • 1 ceapa mica taiata pestisori
  • cateva frunze de curry( eu am avut uscate)
  • 1 lingurita boia iute(chilly)
  • 1/2 lingurita curcuma
  • sare dupa gust
  • ulei pentru prajit
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fried brinjal-Vinete calite (reteta sri lankeza):

Vinetele se spala , se taie in rondele subtiri si se usuca folosind un prosop de bucatarie.

Se adauga putina apa la boia,sare  si curcuma, numai cat sa se obtina o pasta groasa, cu care se ung vinetele .

Se calesc vinetele in mult ulei intr-o tigaie wok pe ambele parti si se scot pe hartie absorbanta de bucatarie.

In acelasi ulei se caramelizeaza  ceapa cu frunzele de curry pana ia o culoare aurie.

Se adauga vinetelor calite si se amesteca.

Se serveste cu orez sau cu paine Indiana”chappati”.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Fried brinjal-Vinete calite (reteta sri lankeza)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

ANNA_46 1

13.09.2012, 23:00

Super buna reteta , trebuie s o iau la favorite

Mihaela11_jo 1

13.09.2012, 23:32

Rahela Velicu 1

13.06.2021, 13:55

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Spanac cu usturoi verde, la cuptor